Pokračovanie...
V roku 1956 sa súbor úspešne predstavil na celoslovenskej súťaži v Michalovciach, kde sa hrou Manželstvo, ktorú režíroval Reiter z Pov. Bystrice umiestnili na 3. mieste.

Celoslovenská súťaž divadelníkov
- 3. miesto Divadelná hra "Manželstvo" 1956
Táto veľmi aktívna generácia divadelných ochotníkov ukončila svoju činnosť v r. 1961, kedy sa predstavili rozprávkou pre deti od 6 do 60 rokov- "Tretie želanie" v réžii Jána Skáčika. Potom, keďže už nemali vhodnú miestnosť, sa divadlo na dlhšiu dobu odmlčalo. Ojedinelý pokus obnoviť činnosť krúžku bol v r. 1974, kedy sa krúžok pri SZM v Domaniža predstavil veselohrou v réžii Terky Dudákovej "Trampoty s láskou". Najmladšia etapa divadelného ochotníctva v obci sa začala písať len nedávno. Z iniciatívy Zdenky Rybárikovej a Ireny Pastírikovej sa opäť dalo dokopy niekoľko ochotníkov, ktorí chceli vyskúšať svoj talent na" doskách, ktoré znamenajú svet". Milka Augustínova, Ľubica Grumlová, Monika Grumlová, Radka Ga-lovičová, Miloš Haviar, Tibor Augustín, Anton Cedzo, Ruth Kvaš-šayová, Marcela Haviarová, Dana a Vladimíra Špániková, Miloš Lagin, Samo Strelec, Pavol Marko, Gabika Gáliková, Zuzka Pohanková, Irena Pastíriková, Stanislav Krivý, Gabika Augustínova, neskôr Dag-mar Strelcova /kostýmy/ Marianna Čelková /šepkár/ a ďalší. V roku 1991 sa úspešne predstavili hrou Kamenný chodníček. Duša súboru najstarší ochotník Tibor Augustín "pokrstil" divadelný krúžok na "Farníčke divadlo". Farníčke preto, že v súbore sa mohli prejaviť aj herci z ostatných obcí domanižskej farnosti - Alena Domanická zo Sádočného, z Malých Ledníc Ivan a Ľúbo Lednický, Pavol Holko, Jozef Hulín... V roku 1992 sa už hrou J.Hollého Kubo zúčastnili okresnej súťažnej prehliadky v Púchove.

Náš pán minister 1995
V roku 1993 súbor požiadal o spoluprácu Okresné osvetové stredisko v Pov. Bystrici, ktoré pre krúžok zabezpečilo režiséra, skúseného ochotníckeho herca Ladislava Buocika, ktorý sa súboru venuje doteraz. Pod jeho vedením sa súbor predstavil hrami: v r. 1993- Ulička, r. 1995- Náš pán minister, r. 1996 - Škriatok, r. 1997- Slobodní manželia. Tu sa súbor rozšíril o ďalšieho herca Ľubomíra Kľúčika z Bodinej. Obľúbenosť hier F. Urbánka pretrvala aj u tohto súboru. Už v roku 1996 súbor dosiahol prvý úspech, keď na okresnej prehliadke Ľubica Grumlová získala ocenenie za stvárnenie Šulíčky v hre Škriatok a Tibora Augustína požiadalo Združenie divadelných ochotníkov Slovenska v Martine o zápis do pamätnej knihy / r. 1992/.
Divadelná hra Slobodní manželia r. 1997

Kultúra

Kraslice Pernikarstvo Veľkonočná domaniža Tkanie plátna Rezbárstvo Spoločenský život Hudba Zvyky Obecné kino a knižnica